Barion Pixel

Homokceremónia

Ön tudja mi is az az Esküvői Homokceremónia?

Az esküvői homokceremónia, homoköntés hagyománya egyesek szerint a Hawai szigetekről származik, mások amerikából származtatják.

Az esküvői homoköntő szertartás szimbolikus jelentéssel bír. Az ifjú pár a szertartás keretein belül, homokot önt egy közös edénybe, amely jelképezi, hogy  bár külön-külön érkeztek, de egyként kéz a kézben, együtt mennek tovább.

Az esküvői ceremónia részeként, eredetileg egyszínű, tengerparti homokot használtak az egyesülés jelképes ábrázolásához. Mára ez már megváltozott, most sokkal inkább színes, két egymástól eltérő színű dekorhomokot használnak az ifjú párok. A közös öntőedény is megváltozott, ma már külön erre a célra készült, az ifjú pár nevével, vagy monogrammjával, és az esküvő dátumával ellátott, akár fényképes öntő dobozt/üveget használnak, ami részben vagy teljesen átlátszó, így a különböző színű homok egymástól látványosan elkülönül, vagy épp keveredik (az öntéstől függően).

Esküvői homokceremónia szett képkeretes – DesignVirágdekor Webáruház

Az esküvői homokceremónia hazánkban, és úgy általában európában, a kétezres években kezdett elterjedni, de az utóbbi néhány évben lett egyre népszerűbb.

Az esküvői homokceremónia, szépen szemlélteti a házasság intézményét, és az ifjú pár elköteleződését egymás iránt. A szertartás alatt feltöltött doboz, sok-sok évvel később is szép emléke a jeles napnak.

A webáruházunkban vásárolt homoköntő szettekhez, felár nélkül biztosítjuk a név és dátum feliratozás lehetőségét. Szintén felár mentes a 15 különböző színű homokból választható, tetszőleges színkonbináció.

A webáruházunkban jelenleg elérhető homoköntő szettek: