Barion Pixel

Kaspó

Design Viragdekor Kaspók

A kaspó a kert, vagy a lakás mutatós dísze lehet. Ültetett élővirággal, esetleg szárzvirággal díszíthet kertet, teraszt, lakást…

A kaspó a francia cache-pot összetett főnév megmagyarítása. Szó szerint (virág)cserépvédőt, cseréprejtőt jelent, vagyis eredetileg a virágcserép „ruhája”, a virágcserép takarására lett „kitalálva”, amelybe a virágot cserepestől helyezik bele. (Wikipédia).

A kaspó, készülhet kerámiából, gipszből, vagy un. textilbetonból. Általában jól festhetők, ezért jól beilleszthetők bármilyen közegbe. A kaspót, ültetett élővirággal, jellemzően a kert, a terasz, vagy a lakás díszítésére használják. Méretétől, jellegétől, és anyagától függően, lehet beltéri, és/vagy kültéri. Mára a felhasználás módja részben megváltozott, átalakult, vagyis inkább kibővült, mert ma már előszeretettel használják beltérre, nemcsak csak ültetett virággal. A kaspók, a lakásban, szárzvirággal, esetleg művirággal, díszíthetnek egy helységet, egy sarkot, vagy akár egy polcot is. A kisebb méretű kaspók, ceruza vagy toll tartóként, akár egy íróasztal díszei is lehetnek. Formájukat tekintve, lehet „klasszikus” formájúak, de gyakran formáznak sokak által ismert mese, vagy film figurákat. Mivel anyaguk, formájuk ennyire sokrétű, ezért a felhasználásuk, teljes mértékben teret enged, a fantázia szárnyalásának.

A kaspók felhasználásának”csak a képzelet szabhat határt”.

Legújabb megvásárolható kaspó termékeim:

További kaspó termékek >>>

<<< vissza a termékekhez